Logo groepsspellen

24 game, 

Het leukste spel om goed te leren hoofdrekenen

De 24 game is voor de iets ouderen onder ons vast nog wel bekend. Herken je ze weer? De flippo’s van vroeger die bijna nog leuker waren dan het eten van de chips zelf? Op die flippo’s stond namelijk ook de 24 game. Dat weten dan weer heel veel mensen niet. Een simpel rekenspelletje met vier cijfers erop. Het is nu allang geen rage meer, maar op school is het één van de leukste manier om met de 24 game goed te leren hoofdrekenen.


Hoe werkt de 24 game?

  • Op elk kaartje staan 4 nummers.
  • Elk nummer moet je een keer gebruiken.
  • De uitkomst van de rekensom is altijd 24.
  • Je mag optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen.

Een voorbeeld:
Het kaartje met een 1, 4, 5, en 5. Hoe maak je hier de uitkomst 24 van? Dit kan bijvoorbeeld op de volgende manier:
4 x 5 = 20
20 + 5 = 25
25 – 1 = 24.

 
Je hebt alle cijfers nu één keer gebruikt en je hebt zelf gekozen om x, + en – te gebruiken. 


De kaarten hebben we voor je in verschillende moeilijkheidsniveaus gemaakt. Een kaartje met 1 stip is gemakkelijk en met drie stippen zijn de meest lastige kaartjes. In ons gratis aan te vragen e-book, zie hieronder, hebben we per 24-game-kaartje één antwoord gegeven. Er zijn namelijk vaak meerdere antwoorden mogelijk. Maar zo heb je altijd een oplossing. Veel reken- en puzzelplezier gewenst.


Eén ster 24 game kaarten


24 game 1

Som 1

24 game 2

Som 2

24 game 3

Som 3

24 game 4

Som 4

24 game 6

Som 5

24 game 6

Som 6

24 game 7

Som 7

24 game 8

Som 8

24 game 9

Som 9

Twee ster game 24 kaarten

In het blok hieronder zie de 24 game kaarten die al iets moeilijker zijn qua niveau. Maar altijd nog prima te doen? Kun jij vierentwintig maken?Game 24 som1

Som 1

Game 24 som 2

Som 2

Game 24 som 3

Som 3

Game 24 som 4

Som 4

Game 24 som 5

Som 5

Game 24 som 6

Som 6

Egypte_Escape Room Junior vierkant

Dol op rekenen en raadsels?

Zijn je kinderen dol op raadsels en rekenen? Waarschijnlijk houden ze dan ook wel van Escape Rooms.


Bij Groepsspellen hebben we meerdere Escape Rooms voor kinderen. Te spelen in je eigen omgeving. Of het nu thuis, in de klas of op schoolkamp is. Het kan allemaal.


De Escape Rooms zijn interactief, met grote groepen te spelen, voor kinderen in de leeftijd van 9 - 14 jaar. En het belangrijkst: Je hebt gegarandeerd veel speelplezier! 

Escape room thuis
24 spel som 7

Som 7

24 game

Som 8

24 spel som 9

Som 9

Moeilijkheidsniveau drie

Zijn de kinderen al wat verder met hoofdrekenen? Dan kun je weer een stapje verder gaan qua moeilijkheidsgraad van deze rekensommetjes. Hieronder vind je de 24 game kaarten met niveau 3.

1

Som 1

2

Som 2

3

Som 3

4

Som 4

5

Som 5

6

Som 6

Pubquiz

Vind je raadsels en quizzen helemaal geweldig, dan moet je zeker onze Escape Room en onze Pubquiz een keer gespeeld hebben met jouw groep.


De Escape room speel je op je eigen locatie. Even een paar uurtjes voorbereiden en dan verras je jouw groep met deze gezellige en interactieve Escape Room.


Maar ook de Pubquiz is het meer dan waard om te proberen. Samen met je team probeer je de andere teams te verslaan in deze quiz die echt over van alles en nog wat gaat. Met natuurlijk ook een Muziekronde.

Escaperoom Maffiabende
7

Som 7

8

Som 8

6

Som 9

24 game spelen in de klas

Het 24 spel is ideaal om te gebruiken in je klas. Op een speelse manier leren de kinderen goed hoofdrekenen. De voorbeeldkaartjes hebben we gemaakt op niveau. Een kaartje met 1 stip is gemakkelijk en met drie stippen zijn de meest lastige kaartjes. Vaak hebben we deze kaartjes ook gemaakt met als de tweecijferige game 24. Voor elk rekenniveau in de klas dus wat wils.

Wedstrijdje met het 24 spel

Zijn de kinderen uit de klas al bedreven in het 24 spel? Maak er dan een wedstrijdje van.

  • Print de kaartjes uit. Degene die in de klas het eerste het antwoord ziet, krijgt het kaartje.
  • Speel bijvoorbeeld twee tegen twee in de klas. Zet het kaartje op je digibord. Het team dat als eerste de oplossing ziet drukt op een (zelfgemaakte) button en mag het antwoord zetten.

Antwoorden game 24

Bij al onze raadsel-, breinbrekers- en rebuspagina’s geven we je altijd de antwoorden. Bij de 24 game zijn er vaak meerdere mogelijkheden om tot vierentwintig te komen. In ons e-book hebben we per '24 game som' een uitkomst voor je erbij gezet. Kom je niet uit een 24 game kaartje? Dan heb je namelijk altijd de mogelijkheid om een oplossing te vinden. 

Zin in nog meer puzzelen?

Zin om nog meer puzzels te spelen ? Kijk dan ook op de pagina's hieronder: Hersenkrakers, Raadsels, Droedels, Escape Room Puzzels en Quiz vragen.

Liever Engelstalige woordpuzzels? Die hebben we ook. Bekijk onze engelstalige woordpuzzels

Hersenkrakers
Droedels
Escape Room Puzzels
raadsels
quiz vragen
rebussen
woordgrappen
24 game
Anagram
Logo groepsspellen

Nijenhuislaan 209, 8043 WE Zwolle

06-83777853

>