Welkom op groepsspellen.nl

Ga je binnenkort een weekendje weg met vrienden, je sportteam of familie en ben je daarvoor op zoek naar een leuke activiteit? Dat is precies wat wij je met groepsspellen aanbieden.

Een paar uur spel plezier, gezellig met een hapje en een drankje,

Onze site is voor iedereen die van spelletjes houdt. De groepsspellen zijn leuk om te gebruiken bij een familieweekend en/of vriendenweekend, een gezellige dag/avond met collega’s, of een andere setting.

Leuke spellen voor een groep volwassenen

Wat hebben we te bieden ?

Deze site is speciaal voor mensen die graag een groep willen trakteren op een gezellige morgen, middag of avond.

Op dit moment bieden we vijf verschillende groepsspellen aan, vier voor volwassenen en 1 spel (met daarin 10 spellen) voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Regelmatig komen er nieuwe spellen bij. Heb je speciale wensen, meld je dan en dan maken we graag een groepsspel op maat.

Overzicht van onze groepsspellen

Moord op de tennisclub

Dit spannende moordspel staat garant voor een aantal uren spelplezier. Je ziet je vrienden, familie of collega’s veranderen in fanatieke concurrenten, die allemaal het spel willen winnen.

Daarnaast zorgt dit spel voor veel interactie en gezelligheid. Dit spel leent zich ook goed voor groepen, waar de aanwezigen elkaar minder goed of niet kennen, want ze komen automatisch met elkaar in contact.

Het moordspel speelt zich af op de tennisbaan, een andere sportclub of setting is ook mogelijk. Wij kunnen dit moordspel aanpassen aan speciale wensen. Ook kunnen we een geheel nieuw moordspel schrijven op maat.

Enveloppenspel

Voor een gezellige avond met vrienden of familie is het Enveloppenspel een superleuk spel. In teamverband wordt gestreden tegen elkaar en zijn 40 vragen en opdrachten de basis voor een paar uur spanning en vertier. Tot het einde toe spannend welk team er gaat winnen.

De Challenge

De Challenge is een verzameling van 10 korte spellen, waarin je met teams tegen elkaar speelt. Het spel komt neer op creativiteit, behendigheid, slimheid, oplettendheid, maar natuurlijk ook samenwerken met je teamgenoten. De spellen duren gemiddeld ongeveer 20 minuten. Dus 3 a 4 uur spelplezier. Makkelijk voor te bereiden, weinig extra benodigdheden om te kunnen spelen, maakt dit groepsspel ideaal om te doen tijdens een weekendje weg.

Wie is dat ?

In dit spel staat een gezellige, uitbundige avond vol met veel gelach en hilariteit voorop. Door zo goed mogelijk met je eigen teamleden te communiceren probeer je duidelijk te maken wie je bent. Maar dat valt nog niet mee, want uiteraard zijn er een aantal regels die het moeilijk maken. En misschien ben je zelf ook wel degene die het de andere moeilijk maakt, of zijn zij het juist ?

Ranking the stars

Dit spel is gemaakt voor groepen die elkaar redelijk (denken) te kennen.Samen spelen ze in een avond ‘Ranking the Stars’ en worden ze getest hoe goed ze elkaar echt kennen en wat ze nu echt van elkaar denken.

Verbaasde blikken als blijkt dat de waarheid soms net een beetje anders is dan ze vooraf hadden verwacht. Hilariteit en heel veel lol zijn een garantie als je dit spel met jouw groep speelt.

Bovenbouwbox

Wil je kind heel graag zijn of haar feestje thuis vieren ? Maar heb je geen idee wat te organiseren, of welke spelletjes te verzinnen. Dan is de Bovenbouwspellen de uitkomst. We hebben in de Bovenbouwspellen (spellen voor kinderen van groep 6, 7 en 8) maar liefst 10 leuke spellen opgenomen, die gegarandeerd zorgen voor heel veel gezelligheid, hilariteit, fanatisme… en fun. Kan ook erg leuk zijn in combinatie met een slaapfeestje of discofeestje

Alle aangeboden spellen worden digitaal verzonden.

 

 

 

Ook puzzelspellen kunnen erg leuk zijn. Probeer onderstaand puzzelboek geheel gratis:

19 gedachten over “Groepsspellen

 1. Dorian

  Wij hebben afgelopen jaar het moordspel op vriendenweekend gespeeld, dit was een enorm succes! De aangeleverde informatie was ook helder, voor de organisatie niet veel werk meer, een echte aanrader!

  Reageren
 2. Therese

  Wij willen het enveloppenspel eerste kerstdag gaan spelen met een groep van 20 personen. Het lijkt ons zo leuk. Hoe kan ik dit geregeld krijgen

  Reageren
  1. Marjolein Bericht auteur

   Goedemiddag, op het moment dat het spel besteld is via het Bestelformulier en het aankoopbedrag op onze rekening is ontvangen, wordt het spel dezelfde dag nog digitaal verstuurd. Het kan dus ruim voor de kerst dan binnen zijn.

   Reageren
 3. Marjolein Bericht auteur

  Hoi Neeske,

  Je kunt het spel zo lang of kort spelen als jezelf wilt. Je verkort gewoon het aantal vragen en opdrachten of spreekt van tevoren een tijd (90 minuten) af en stopt het spel na 90 minuten. Geen probleem dus.

  Richard & Marjolein

  Reageren
 4. Neeske van 't Veer

  Hallo,
  Een vraag over het enveloppen-spel..
  We zoeken een activiteit voor onze familiekerstviering.
  Het enveloppenspel lijkt ons zeer geschikt….
  Alleen de tijd is wat lang..
  Is het mogelijk om het in te korten…dan denk ik aan 90 minuten?

  mvg Neeske

  Reageren
 5. Isis

  Hoi,

  Ik wil met Oud op Nieuw een feest geven voor vrienden en een spannend spel spelen. We zijn ongeveer met 20 mensen. Is het mogelijk om het moordspel met zo velen te spelen? en zou ik wat meer informatie mogen over dit spel? (kosten enz.)

  Mvg Isis

  Reageren
  1. Marjolein Bericht auteur

   Hoi Isis, ja het Moordspel is prima speelbaar met 20 personen. Minimaal is het ongeveer 8 a 9 personen en maximaal is er eigenlijk niet. We hebben het spel tot en met 23 personen geschreven, dus dat kan. Het spel gaat als volgt: iedereen krijgt een rol waarop staat wat hij/zij mag zeggen of moet zeggen. Er zijn een tweetal scènes waar bepaalde rollen ook tekst hebben (dat staat allemaal beschreven en uitgelegd en kunnen ze dus voorlezen). En na die scenes is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar te ondervragen om zodoende de benodigde bewijs te vinden wie het gedaan heeft en waarom. De moordenaar speelt zelf mee en weet niet dat hij/zij de moordenaar is. Indien je het spel koopt zit er een uitgebreide handleiding bij, maar ook als je dan nog vragen hebt, kunnen we je op afstand prima helpen. Je kunt zelf ook meespelen, dan moet je van tevoren alleen niet de oplossing lezen :-).

   Reageren
  1. Marjolein Bericht auteur

   Hallo, het moordspel is een spel waarin iedereen rol krijgt (de spelleider bepaalt wie welke rol krijgt). Er is een moord gepleegd en vervolgens moeten alle deelnemers er achter zien te komen wie het gedaan heeft en waarom. In het spel zitten de aanwijzingen verborgen. Iedere rol heeft bepaalde tekst en informatie. Er worden ook 2 scènes gespeeld waar deelnemers soms ook tekst in hebben. Zo ontstaat er een verhaal. En belangrijk is dat de deelnemers bij elkaar info opvragen. We hopen je hiermee iets meer duidelijkheid te hebben gegeven. Mocht je meer vragen hebben, dan horen we het graag.

   Reageren
 6. Dorian

  Hoi Richard en Marjolein, voor vriendenweekend zouden wij graag meer info willen over het moordspel en de challenge. Wij denken er aan om de challenge over twee avonden te spreiden en het moordspel als rode draad gedurende de gehele zaterdag tijdens een andere activiteit. Is dit mogelijk? Wij zijn met 20 personen. Grs Dorian

  Reageren
  1. Marjolein Bericht auteur

   Hoi Dorian,
   Bedankt voor je vraag. Het is prima mogelijk om de spelen over meerdere dagen te spelen. De Challenge zijn 10 spellen, die je in elke gewenste volgorde kan spelen. De spellen zijn niet even lang, dus kun je zelf bepalen welk spel wanneer het beste past.
   Het Moordspel kan je inderdaad over de hele dag spelen, al zullen de deelnemers na de eerste scene wel snel behoefte hebben aan meer informatie. Maar zoals gezegd, het kan wel.

   We hopen hiermee je vragen te hebben beantwoord.
   Mocht je er nog een paar hebben, dan horen we het graag.

   vriendelijke spelgroeten,

   Richard & Marjolein

   Reageren
 7. Jozina

  Graag ontvang ik info over het enveloppenspel.
  Wat kost het challenge spel en enveloppenspel?

  Alvast bedankt voor uw reactie.

  groeten
  Jozina

  Reageren
  1. Marjolein Bericht auteur

   Goedenavond Jozina,

   Het Enveloppenspel is een spel met 40 vragen/opdrachten of kleine spelletjes die in teamverband tegen elkaar worden gespeeld. Vragen en opdrachten over allerlei verschillende onderwerpen, culinair, topografie, muziek, nederlandse taal, kunst en dus ook spelletjes. De ene keer een individuele teamopdracht, soms een battle tussen 2 teams en soms een spel tussen alle teams.
   De Challenge is een tiental spellen die achter elkaar of los van elkaar gespeeld kunnen worden. Meer doe/denk spelletjes, behendigheid, creativiteit en samenwerken binnen je team in dan belangrijk. Beide spellen kosten elk €15 en worden als document per mail verstuurd.

   We hopen je zo meer duidelijkheid te hebben gegeven. Maar mocht je nog meer vragen hebben dan helpen we je graag.

   vriendelijke groeten,

   Richard & Marjolein

   Reageren
  1. Marjolein Bericht auteur

   Goedemiddag,

   De challenge is een denk/doe spel, waarin teams het in 10 verschillende korte spellen tegen elkaar opnemen. Sommige spellen zijn slechts 10 minuten, andere duren zo’n half uur.
   Niet zo zeer gaat het om fysieke kracht als wel om samenwerking, behendigheid, creatief denken en het net even slimmer/beter doen dan de andere teams. Het is mogelijk om de spellen achter elkaar te spelen op bijvoorbeeld 1 avond, maar je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte te spelen of het ene deel de ene dag en het andere deel de andere dag.
   De voorbereiding is niet heel groot, uitprinten van de opdrachten en meenemen en je hebt een paar attributen nodig die je moet meenemen.
   De regels en uitleg spreken voor zicht.

   We hopen hiermee je vraag te hebben beantwoord.

   met vriendelijke spelgroeten,

   Richard en Marjolein

   Reageren
  1. Marjolein Bericht auteur

   Hoi Marjanne,

   Ranking the Stars lijkt op het spel op televisie, maar nu wordt het gespeeld met je eigen groep. Als spelleider verzamel je voor het weekend dat jullie bij elkaar komen al wat informatie bij de groepsleden op. Ze zullen niet weten waarom dit is, dus extra leuk als blijkt dat de antwoorden op die vragen voor dit spel worden gebruikt. In het weekend zelf speel je het spel door een aantal vragen aan de groep te stellen. Ze moeten elkaar ranken (op volgorde zetten) op een tiental vragen. Degene die dat het best doet wint het spel. Voor een voorbeeld kun je bijgaand filmpje bekijken van het spel op tv: https://www.youtube.com/watch?v=WfQFIXXJStw

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *